My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Friday, February 9, 2018

Jalan2 cari makan senawang

 Gara2 terliur dengan citer cikna makan roti canai kat taman dahlia senawang maka aku berjaya menghasut hb utk mencuba keenakan roti canai yg dicanang2 itu...adekah benar keenakannya seperti yg diperkatakan.....
 3 beradik yg kalo tak jumpa rindu tp bila berjumpa asik la bercakaran




xxl dan s

me ofcoz




seblom gerak kiter selfie dulu

syg nya ngan adik






 perjalanan dirasakan terlalu lama sebab mmg aku sengaja x buat bf...biar rotri canai tu jadi santapan pertama kitorang aritu....sudahnya mcm kebulur memasing amik order...kedainya biasa je....tp roti canainya ....perrgggghhhh.....mmg sodap....terbaik gitu....roti ni org melayu buat tu yg sedap lenmacam tu
ni budak yg plg gembira skali makan roti canai....
Selain makan roti canai aku ada agenda lain iaitu nak amik tat nenas dari maktih....disebabkan maktih pagi tu rewang kat umah pakca maka aku pun call bff aku dr kecik yg aku rasa dok kat area situ gak....rezeki....memang dia ada kt umah....



pic gelap sket sebab cahaya pun romantik2 gitu

 dari umah aku dapat tau cikna ada kt umah pakca...maka zass kesana plak kiter....
siap makan tghr segala...then gi umah maktih baru la dapat tat nya......aku ni kalo teringin makan sesuatu ngidam nya kalah org pregnant ngidam


 melepak jap umah atih borak2 lepas asar ada plan baik punyer....hahahaha....


 terbongkang dh anak2 ku...keletihan ya amat


abam sado bersama maktih


tompang bergambar skali....dh mcm retis lak

 next destination adalah karok lagi...bertempat di city idol senawang.....



nampak tuh...paduan suara....

maktih mula2 tu malu2 je...skali dah jumpa lagu feveret dia...skali 5 dia tapau abes hahaha

so suwit

like father like doter


asik la dok mengusik maktih nyanyi cekak pinggang....
Abes je konsert 3 jam kami pun kembali kepangkal jalan....letih dan puas dapat jumpa sedara2 kawan lama dan karok skali .....



Kunjungan balas ke bayai

 Mulakan entry ni dgn wajah2 ceria ku....hahahha....ni semua pic bulan lepas....giler btol sebulan br nak post.....ni masa malam thn baru...lebih sebulan kot sebab skang pun dah 9 februari.....lepas perjumpaan keluarga 2 Dis lepas ada la beberapa kali ahli2 dalam group yg membalas balik kunjungan sedara2....dlm group toksah citer la...ari2 ad je wasap dan cerita baru yg masuk....jadi balik kg kali ni kami decide utk ke bayai...serius aku mmg tak pernah pergi bayai...








 seperti biasa seblom gerak selfi dulu...dh masing2 dh siap lawa2 harus ler kan.....



 hampir lengkap dah masa ni...seperti biasa datok rusli xmo ikut....dia jaga kambing hahaha...kitorang gerak lepas zohor dan mmg plan nk blk lewat jadi baik abah toksah ikut hhaahha....jap gi ada yg kena perambat suh balik......
me n adik ip
 Pejalanan xde la jauh sgt...rasa nak dekat sejam gak...siap singgah kedai beli buah tangan sket then sampai la kt simpang masuk bayai...kufikirkan kampung ku yg plg kampung skali...skali masuk dlaam ni mmg kampung sungguh...tenang dan damai je rasa....tetiba rasa peparu tu hirup udara segar je hehehe,....gitu segarnya
sampai je...salam2 laga pipi sket terus zass tgk kolam....geram je slama ni diorang dok post dalam group berjimba ramba kt kolam....tp tu la mak ngan anak sama je takut semak...ica taknak masuk langsung tp irfan selamba je....nak suap ikan makan katanya


kejap je dh boring hahahah

ha ni nak kenalkan....kawan baru...cik na n hb dia malik....sweet couple....laki dia asik dok mengusik wf dia jer....

sambil borak sambil makan...masa ni la dina tunjuk bakat menapak lebih dari 5 langkah....dh mcm sambutan merdeka plak riuhnya memasing tgk dina berjalan


Add caption


me n cikna....namanya zurina zamri....aka kak juju akak cikna....
 lupa plak aku nak snap pic mee kari air tgn cikna yg marveolus....tp sebab aku batuk xleh makan mee kari byk sgt....teh tarik dia pun terbaik....huhuhu


Kami lepak sana agak lama gak sampai lepas maghrib....pastu zass karok ler kiter.....dgn mak2 skali kitorang angkut....malam new year la ktakan...apa barang tdo awal hahahah


ni kapla dia....ilang serban semua hahaha

cubaan irfan mengetest mic

bg dia pgg anak...bukan apa bg dia jgn lupa anak dh ada



ape benda la diorang tenung nih....

Sekian cerita satu hari satu malam rombongan cik maria ke bayai....InsyaAllah 17 feb ni gi sana lagi utk 2nd perjumpaan generasi arwah tok bador....semoga ikatan yg terbina kekal selamnya.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...