My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Tuesday, April 26, 2011

Sosek barek di johor bahru....

Alkisahnya, sabtu lepas kami sekeluarga ke Jb menghadiri majlis akad nikah sepupu lelaki ku..abg am...Dia bakal kawen ngan org kg melayu majidee...Disebabkan masa bertunang haritu kitorang balik ari maka kali nih aku nak bermalam plak...leh gak bawak mak jalan2 kat bandar jb...Aku nih memang malas nak booking hotel segala maka aku just survey kat blog then pada hari kejadian terus jer gi terjah...

Disebabkan nak makan malam kat senibong, pilihan utama adalah homestay kat permas jaya...berbekalkan GPS bijak bistari...jgn kan kata berjumpa jalan..makin sesat lagi ada lar...call homestay tuh, penuh plak...call homestay ke 2...Alhamdulillah masih kosong maka kami ke taman perling, tampoi...Ya Allah punya lar banyak simpang dan jalan..rasa cam meraba2 dalam gelap gulita mencari jalan...

Dengan bantuan encik halim kami slamat sampai kat Apartment persiaran tanjung...tu pun nak dekat 30 minit cik halim tunggu...Sorry yer cik halim...Apartment nih kat tingkat 4..memang sama macam dalam blog dia...ada 3 bilik semuanya..Aku satu bilik..mak kongsi ngan deqla dan fariez 1 bilik...lepas check in sumer lepak2 jap terus terjah kolam renang...tapi yg tak bestnya yg pompuan kalo nak mandi kena pakai baju putih...heheh...time kasih jer lar...aku jadi ler life guard ngan emak kat tepi kolam tuh...

Si kecik toksah citer lar kalo jumpa air sampai tanak kuar...dalam kul 6 kitorang dah siap2 nak gi dinner...Punya lar sesat sampai nak dekat kul 8 baru jumpa kedainyer...tu pun banyak kali kitorang call tuan punya kedai..payah benau nak carik kedainya...

Dah makan sekenyangnya, kitorang pun balik..sesat lagik..nak dekat kul 12 baru jumpa...tu pun sibbaik jumpa..kalo tak tido dalam kete jer lar...

Sampai bilik, mandi ala kadar jer terus tido..penat giler...penat sebab sesat...hahaha...

bilik aku

diruang tamu

deqla yg susah ati tak dpt mandi kolam

blom apa2 lagi dia dah punggah bantal masuk bilik mama

dah macam panglima perang anak dara ku

peace....

bersiap2 nak gi dinner




feeling2 cam kat tepi laut

kena paksa amik gambar...

Ni jer gambar yg ada sebab masa gi mandi kolam phone tgh charge...masa gi dinner phone tinggal dalam kete..nanti deqla uploada gambar kat fb nanti aku edit balik (tu pun kalo rajin)...

kalo ada sesaper nak menginap kat apartment kitorang nih...dan2 jadi apt aku...boleh lar contact cik halim...ni link blog dia..dia sangat peramah dan mesra alam...kalo korang sesat..cal jer dia..dgn terang dan jelas direction yg dia berikan..confirm tak sesat lagi...time kasih pada cik halim....

3 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Sitisifir10 said...

eh..apa ek motif dia suruh perempuan pakai baju putih?? Mcm tak paham plak :))

Mummy said...

zuwairi: time kasih sudi jengah..InsyaAllah nanti sy balas kunjungan awak...

kak siti: katanya air kolam tuh sensitif, takut baju kaler turun warna...yg frustnyer bila nak naik tuh ada jer pompuan pakai baju pink, hitam ngan kelabu masuk selamba jer...tp mmg tak elok ler pompuan pakai baju putih mandi...nak keluar jenuh cover ngan tuala...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...