My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Monday, June 3, 2013

Pesta sukan perbendaharaan 2013....

Asalnya aku memang bagi nama utk join perbarisan nih tapi sebab letih mengemas nak pindah aritu aku tarik diri...skali penyertaan masih dibuka sebab tak cukup orang..apa lagi..join jer lar..lagipun bestpren aku sumer masuk...kang tak pepasal aku sensorang jer tak berteman....minggu pertama latihan cuma blajar kawad jer..masuk minggu ke 2 diselitkan skali ngan tarian dan kawad formasi...

training pagi petang sampai berbelang muka aku..Perbarisan kali ini bertemakan transformasi dan tempur...


ni le keje kami setiap hari berkumpul kat sini utk sesi latihan...




ni masa rehearsal 2 hari seblom hari kejadian...masa rehearsal takleh tunjuk semua sebab nanti tak surprise...group lain yg amik bhg adalah Jab akauntan negara, dasar, sistem dan kawalan dan pengurusan...


gi sana naik bas opis..lama dah tak naik bas...teringat masa zaman bujang dulu naik bas balik kg

Inspen II , bangi



panas terik masa nih...terasa mengalir2 peluh celah2 kaki...tambah legam lar kitorang


ni pada hari pertandingan...kami berpakaian sedondon kuning dan putih...
debar dah dup dap dup dap...sampaikan tak lalu nak makan nasik ayam yg pengurus pasukan sediakan...

aku bukan apa..takut lupa step, takut lupa nak tabik, takut malu2...adoyai serba serbi lar yg dirisaukan...
masa tengah tunggu turn tuh memang rasa cam nak terkucil dah tapi kalo gi toilet time tuh memang masuk nanti terus menari jer..jadi kutahankan jer la...

ni masa kami buat tarian perang




ni dah start berdansa

kami nyer maskot...the smurf



lepas wat huruf TTP kami pun wat kawad perlahan dan terus masuk padang

pasukan DASAR

PENGURUSAN

Jab akauntan negara (juara)

Sistem dan kawalan

masa perasmian pandangan mata kami dijamu dengan percikan bunga api selama 5 minit


dah selesai wat persembahan terus ilang rasa debor, terkucil, nerbes sumer..siap boleh tersengih lagi....dasar darah gemuruh kan...9 tahun dah aku keje sini...ni 1st time aku masuk aktivit serupa ini...ko ingat senang nak ilangkan rasa malu menari dangdut, hindustan, kpop, latin, gwiyomi dan berkawad ala PLKN tuh...


gwiyomi...



ni masa dah umumkan keputusan...
kami dapat tempat ke 2 untuk perbarisan...Alhamdulillah kami dah cuba sebaik mungkin..
Apa2 pun terima kasih pada jurulatih kawad kami En. Zahari, jurulatih tari cik ada dan semua yg terlibat dalam menjayakan perbarisan ini...

kalo nak tengok kami nyer persembahan leh like page 'adasandha anuar' kat situ leh tgk betapa comelnya kami bergwiyomi...huhuhu...




ni ler dia 'cik Ada' yg hepi go lucky




2 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

nampak seronok..terasa gak nak join aktvt mcm nie nnt

Mummy said...

try lar masuk thn depan...best gak..timba pengalaman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...