My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Monday, October 17, 2011

Ice Room bandar baru Nilai...


Malam sabtu lepas, kami gi jalan2 cari makan...plan asalnya hb nak gi Bagan lalang tapi mengenangkan malam minggu cenggini pasti kat sana penuh giler...dapat lak masa tu dah lepas maghrib...mesti lambat dpt makan...seblom tuh nak citer menu makan tengahhari kami pada hari kejadian...


ketam stim dan...

udang goreng berempah...lazat dan menyihatkan

Ok berbalik ke ice room...
tempat nih terletak bersebalahan dengan nilai Square...berhadapan dgn McD drive thru Nilai...walaupun dekat ngan rumah tapi kitorang jarang makan kat sini..harga boleh tahan mahal gak lar...nak dekat2 sama cam secret recipe
Seblom mula makan haruslar kiter bergambo dulu....disebabkan background kaler hijau maka gambar nih kelihatan seperti dalam kedai IKEA






seat khas utk 'bibi' juga disediakan

ni kalo datang peel mengada2 dia..org suh senyum sweet2, dia wat memek muka camtu plak...

Diantara menu yg di pesan adalah


tempura durian

teh lemon + madu...hot

ni hb oder ntah apa namanya..padehal sendiri tokeh eskrem lagi mau oder..aper lar...tak faham btol...

bibi minum air masak jer

aku oderkan sikecik nih 'Nasi Goreng famous'...

ni plak aku nyer lamb chop...hb makan beef steak tp aku lupa nak snap gambo..lebih kurang camni gak tp beef ler

lepas makan2 pegi karaoke plak kat City idol...malam minggu kan penuh ler..main terjah jer...tp kitorang tunggu tak lama...tak sampai 15 minit dah dapat bilik...

menyanyi sampai kul 1 pg...nak dekat kul 11.00, sikecik ni pun dah tido...maka kitorang nyanyi lagu slamat jer lar..lagu mendayu2 feeling2 romantis gitu...teringat masa zaman bercinta....heh...



5 comments:

Azfa Bt Hj Baharudin said...

tokey eskrem pon makan eskrem kat tmpt org len ke??hehhehehe

klu rajin maria follow la blog kiter yer :
qasehazfa.blogspot.com

wan nurul hezrina said...

sedapnya jenjalan carik makan?waaah batrisha sentiasa bawak baby dia tuh=)

Mummy said...

azfa: bese lar..dia nak merasa eskrem org lain lak....
* i follow u


hezrina: blom ada rezeki nak dapat adik kena lar belikan dulu...doa2kan lar yer

kakyong said...

amboi.. siap berkaraoke lagi... mantap tu sampai 1 pagi.. ;)

Mummy said...

kak yong: ni aktiviti kegemaran sy dan hb..cuma sejak ada anak kurang sket dah...ni baru nak aktif balik...sajer jer suka2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...