My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Wednesday, May 25, 2016

Cuti2 malaysia Bayou lagoon Melaka....


Cuti aritu sempat la kami sekeluarga merelakskan diri....jauhkan diri dari hiruk pikuk kota dan mereleasekan tension....aku amik pakej 3 hari 2 malam dari booking.com....ni ksli ke 3 aku book dgn booking,com
seblom ni genting dan cameron.... satu tips aku nak bagi kalo nak elakkan book dgn agen, cari offer yg ada sediakan breakfast.....confirm deal dgn hotel....sebab aku dh terkena masa gi cameron tu...bukan la tak best tp paham2 je la bila dgn agen...xleh nak bermanja ngan hotel nak mintak itu ini....

gerak dari rumah pagi2 sebenarnya tapi sebab byk persinggahan nak dekat kul 4 gak baru sampai...check in terus naik bilik...aku amik bilik studio dpt 2 gelang utk masuk taman tema...jadi kalo nak bawak budak2 ni kena beli 2 gelang lg la...mujur irfan free...jadi beli utk kakak je la...
lepas solat terus gi park...berkenalan dulu...nak senja baru kami naik...mmg best....seronok la utk budak2....
malam nya ingt nak cari asam pedas...skali hujan da....malas nak amik payung dan tukar parking maka kami makan kat cafe je....

batrisyia dan abah


mak dan irfan

makanan aku bertajuk nasik goreng kampung

mujur ada wifi...kurang sket bersilat



mee goreng mamak milik suamiku...

mee sup kakak
makanan boleh tahan sedap...lagipun dapat 20% disc sebab kiter menginap kt situ


bf pagi dalam dewan....tempat duduk yg banyak tp kureng sedap...aku ni bukan la cerewet sgt bab makan ni...tp kalo aku kata x sedap confirm org lain ckp mmg xsedap....


boleh plak terjumpa officemate kat sini...jodoh kuat....ada la member berborak...xde la aku ngadap dia..dia ngadap aku...anak2 ngadap hp...


lepas makan...tanpa mengelahkan masa terus naik atas tukar uniform....zass...terjun kolam....



tgk tu...bukan tgk kamera sgt....mata dah masuk kekolam...tgn jer yg peace





lepas dh itam legam makan eskrim lak....masa ni kaki kakak berdarah kena apa ntah...


pemandangan dari dalam cafe kt taman....


tghr kami makan kedai asam pedas jumpa tgh jalan....kira gamble jer la...Alhamdulillah sedap....
ptg plan nak terjun kolam lagi tp mengenangkan medan ikan bakar tu confirm sesak malam nanti maka kami keluar awal ke tempat kejadian...lepas asar terus gerak....

tu pun dah penuh tempat pasa ada org siap booking....dpt la tempat celah2 org ramai...tp boleh la pasal kakak2 tu pun mcm nak abis makan dh....mcm biasa lar anakku mula la berkenalan...seblom dia mintak makanan org tu baik aku bawak dia gi main tempat lain....

ada macam titi ke apa kat tepi restoran ni....mcm best jer lepak2 situ sambil tunggu makanan sampai....

seblom tu rasuah dulu diorang dgn mainan yg paling murah sekali...abah dia mmg xlayan la main2an...aku je rajin melayan bukan sebab apa...aku nak dok bertenang2 sket ngadap makanan...xder la aku bertukar menjadi mak tiri jap gi

sempat lg hb sambar sepiring mix fruit...sodap gak

peace yo



santai2 petang kononnya...padehal aku kejap2 jeling kebawah...kot2 la roboh ke ...




makanan sudah sampai....ikan bakar jer sempat snap

kat situ ada jual eskrom gak...eskrim potong

batrisyia cakap ni eskrim adudu (alien jahat dlm citer boboiboy)

irfan xkesah eskrim kaler apa pun

pemandangan dr bilik kami...mula2 tu ingt ni park nya...rupa2nya ni park melaka gold coast
siap ada jakuzi tu

ni hari ke 3...baru dpt amik pic dlm kolam....bola baru beli...bola lg besar dari dia

masa ni awal lagi....pintu bukak je kami terus masuk...siap bawak persalinan mandi gi breakfast....


tu dia bapak dia sama naik

si kakak yg masih sakit kaki





nampak gelongsor tu...skali je aku naik...konon2 janji nak sambut aku...skali aku tenggelam bukannya nak selamatkan...dia bantai gelakkan aku....ceh

kami checkout tepat kul 12.00 sebab kalo lewat kena charge lain plak....gi melaka kali ni mmg tak merayap kemana pun....btol2 berehat....

otw balik punya lar jem kat highway sampai hb keluar ikut senawang sebab xsanggup dh nak ngadap jem....kami pun apa lagi singgah ler nasi arab damsyik pekena nasi arab barang sepinggan dua....

sekian la sajer percutian kali ni....Alhamdulillah semua berjalan lancar selamat pergi dan balik dan cuaca pun elok....

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...