My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Thursday, February 4, 2010

Jejak kasih...SKDI,SMDAS,Uitm Segamat



Cuba teka yang mana satu aku...

Aritu masa balik kampung..Sedang kemas2 baju dan almari aku terjumpa lar album lama aku masa kecik2 dan blajar dulu..Belek punya belek ada lar aku capture beberapa keping gambar untuk buat jejak kasih..Sesaper yang kenal muka2 kat bawah ni ataupun diri dia sendiri sila lar hubungi aku..lepas abis blajar sumer dah lost contact..Ada gak lar yang terjumpa kat friendster ngan facebook...



Bwah ni ler gambar aku masa sek rendah di SKDI, tg ipoh..Sesaper yg tinggal area tg ipoh mmg akan sekolah kat sini..Aku masuk sekolah darjah 1 dan itular kali pertama aku berpisah dari mak..Aku tak masuk tadika Atau pre sekolah macam orang lain..
Masa tu kalo student masuk tadika akan masuk kelas A(merah) dan tak masuk tadika kelas B(hijau)..yg herannya aku yang tak masuk tadika nih leh lak termasuk dalam kelas merah...caner tuh..???kena lar aku bersaing dgn bebudak yg mmg agak pandai gak lar..Alhamdulillah pelajaran aku ok..Aku maintain kat kelas merah sampai lar darjah 6
Ni pic aku masa darjah 6 tahun 1993

Mari test ingatan ku



Dari kiri 1st row: razaleigh, hadi,udin,zamri,kamarul,emi,usop,hairee,faizal,ajoi dan azamira
2nd row: hamimah,rosalinda,huwaida,azreen,_______,nasireen,aku dan fizah
3rd row: faisal, rokiah,hazimahwati,mazni,marliza,huda,pidot , pizah dan affaizal
Barisan depan: Cikgu harpajan, (cikgu praktikal),cikgu sanusi, guru besar, cikgu azizah, ustazah asmah,cikgu BI tak ingat nama (mintak maaflar banyak2 pada saper yg aku tak ingat nama dan kot2 lar tersalah namanya atau tersalah eja..aku hanya lari nsan biasa yang mudah lupa....)



Bila masuk sekolah menengah aku sekolah kat SMDAS tg ipoh gak..Dari form 1 aku masuk kelas D, bila naik form 3 aku masuk kelas A, then lepas PMR naik form 4 aku amik aliran sains..Kenapa sains...???sebab masa tu sesaper yg amik PMR then dia nyer result utk subject Math and sains kalo dapat A@B, mesti masuk kelas sains
Macam satu kebanggaan lar kalo dapat masuk kelas sains ni..Padahal aku tak minat sains pun.

Mari test lagi ingatan ku utk pic ni. Ni gambar aku masa form 5 tahun 1998






Dari kiri 1 st row: izwana,norzila,dianhandriani, __________, norlaila, rosmahhani, norzakiya, khairiah, sue, numazira, alin, asmah, fiza,dan halimah
2nd row: fuhaimi, usop,udin,cikgu aziz, syazatul fazizlah, normah,aku
3rd row: zamri, hatman,doraemon(aku serius tak tau nama budak nih), najib dan paie

Bila abis sekolah menengah aku keje kilang di seremban
sambil kumpul duit untuk sambung belajar ...aku ni kira rajin keje lar..pulun wat ot..keje 12 jam sehari..aku leh dapat incime cecah seribu lebih dan aku boleh simpan hingga rm700 sebulan...masa tu tak reti lagi nak shopping2 nih..yang aku tau pegi balik keje jer..bila dapat gaji balik kg..



Sambil keje tu Aku ada apply UPU tapi tak dapat mungkin result aku tak best sgt kot. then aku apply jugak Uitm..Setelah kerja hampir 10 bulan aku dapat tawaran
Dip in investment analysis di Uitm Segamat

Dan disitu lar aku kenal fuziyan.my best friend sampai lar skang.. aku mmg rapat giler dgn yan..Di uitm aku stay kat kolej nilam.. wing gemilang


Dimana ada yan disitu ada aku



Ni pic aku sesame budak batch aku intake ke 2 thn 1999
Masa ni kalo tak silap ada jamuan utk bebudak part 6..yg aku ingat namanya azie, kak jue,kak shida,adina, kak mira,kak mus, kak yaya, zana, kak mas dan anie


Ni plak pic wingmate aku wing gemilang...masa ni ada sukan antara kolej

Aku blajar selama 3 thn disana dan aku berjaya mendapatkan sekeping diploma…aku nih jenis yang suka subject mengira macam math, add math, finance
Tp cukup tak ska subject membca esp sejarah dan law sebab aku tak kuat nak menghafal..Disebabkan uitm menggunakan bahasa inggeriss sebagai bahsa pengantar terpaksa lar aku menghafal setiap nota dan aduyai takleh nak ingat lar sumer tu..dari aku kenal 123 sampai lar skang aku cukup suka math..my favourite subject..Masa part 1 aku tak pandai sgt nak menghafal nih..jadi bila ada test aku akan jawab obj dan pengiraan jer (subject economy)..utk bhg esei aku tinggalkan kosong..Sampaikan aku kena panggil ngan lecturer ni..Dia tgk aku tak pernah miss class dia tp naper aku tak jawab exam dgn jayanya..Dia siap suh aku gi bilik dia utk dia ajar personal..Sampai ke sudah aku tak pegi..tu jer masalah aku, aku takleh nak menghafal..Susah betul rasanya..tp kalo bab nak mengingat formula Alhamdulillah takder masalah..putar lar soalan kut mana pun InsyaAllah aku leh jawab..


Ni plak pic aku ngan classmate DIIA
Yg aku ingat kak mira, izma,am,khairul bariah, wan, shida,bad dan yg tgh tu lecturer kitorang pn huda


Kadang2 tu rasa cam nak jadi cikgu math jer.. bukak pusat tusyen..ok gak kan..
Abis jer blajar, aku keje kilang lagi (sambil isi masa lapang) aku tak suka duk umah tak buat apa2 kecuali waktu bercuti..aku lebih rela keje kilang dari keje mengadap customer...aku nyer level of confidence sgt rendah..tak tau lar kenapa mungkin sebab fizikal ataupun aku rasa aku tak pandai sgt nak cakap ngan org besar2 nih...

Hampir 8 bulan aku keje, aku berenti keje..Duk umah dalam 2 bulan then aku dapat keje gomen yg skang ni lar..dah 6 thn aku keje sini... so far ok lar..aku tak pernah terfikir lagi nak transfer tempat lain..masa bujang aku duk kat segambut SPPK , umah 2 tkt...Ni ler diantara insan2 yg pernah serumah dgn ku...Diantaranya ema, zurina, kak ija,kak sal, siti rasmah, azie, kak tiha, yani, fetty, kak la, deqla,adlina, kak sue, kak za dan ramai lagi

Masa nih kitorang celebrate besday saper ntah..kak tiha kot

kepada kengkawan ku semua..Semoga kalian dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya..Ada sesaper nak buat reunion ker..ajak lar aku skali ek..


3 comments:

dhr said...

Salam mummy! Dian ni. Wah best ar ado gambar2 lamo ni laie. den punyo ntah kemano-mano dah.

insan serasi said...

Aduhaiii angah.....masih Segar diingatan.... Miss u beb.... Teacher razlina nama guru BI kita time skolah rendah...hehe

Mummy said...

nama teacher kebanyakannya x ingat tp muka memang xleh lupa dr ingatan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...