Naik benda ni kalo kat tempat lain kena caj RM1..tp kat giant ni free jer..just tekan button dia jer..Punya ler happy dia main smapai tak mau turun..Mlmnya kitorang makan samosa (beli kat nilai 3) jer… alangkah rajinnyer aku..
Ari Ahad lak still duk umah lagi....pg nya wat bf lempeng kelapa cicah ngan kari udang smalam..Sibbaik ingat nak perangnat malam tadi…tgharinya, hb ngan fariez ada hal kat luar..So aku tinggal dgn batrisyia jer la..sambil tgk tv aku iron ler baju keje utk seminggu..masa bujang dulu mmg iron baju untuk seminggu means 5 pasang baju dan 5 helai tudung..bila dah kawen ni double ler jawabnya.kekadang tu amik masa sampai 3 jam baru siap iron..itu kalo takder gangguan..ni dah ada sikecik ni, byk kali gak lar nak kena berenti..nak kena sentiasa perati..gi dapur la dia, masuk stor lar, mengutip lar, bukak rak kasut lar, paling mendebarkan skali, tgh2 ralit tgk tv, tup2 dia hampir jer nak mencapai iron yg tengah panas tuh...hish..mula lar aku mengeluarkan kata2 nasihat berupa amaran keras...tak takutnyer dia..nak di babab kang, nangisnya macam kena dera...tak pasal2 jer jiran aku call talian Nur...huhuhu
then bila batrisyia dah tido aku pun masak ler..Plan nak masak mi sup n begedil..1st time wat nih..amik resepi dari myresepi.com...aku ni setiap kali nak masak mesti fikir masak utk baby skali..kalo nak jimat masa masak makanan yg kitorang suka dan baby boleh makan skali..
Tgh2 prepare nak masak tuh..tetiba fariez call mintak aku masakkan ayam masak merah ngan udang goreng..Amboi..demand…dari kul 12 aku start masak..kul 3.15 baru leh makan…huhuh..aku ni takbrapa expert nak masak tu yg amik masa lama..Kalo mak aku masak stakat 2 ke 3 jenis lauk tu, mau sejam jer kot dah leh makan dah..
Ni ler rupa makanannya.. yang amik masa sampai berejam nak masak tuh..
Mi sup favourite hb
butter prawn
Ptgnya..dah agak2 boring sket aku ajak ler hb gi jalan2 area taman nih…asik terperuk duk umah jer..
beskal batrisyia
muka selenga jer..ntah apa yg tak puas ati tak tau lar...abah tolak perlahan sgt kot
ni baru ler senyum
No comments:
Post a Comment