My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Monday, November 22, 2010

Adik iparku warded...

Khamis lepas abis keje, Makcik hb call bgtau adik demam tak bangun2...Dari opis terus gi Pj tengok dia..Sepupu hb dah bawak dia gi klinik...Dah makan ubat nampak cam dah ok kitorang pun balik nilai...Esoknya ari jumaat, adik bgtau nak ikut kitorang balik kg skali..Lepas abis keje gi Pj lagi amik dia sebab dia tak larat nak drive....

Demam dia masih tak ok lagi...Sabtu tu masa kt kg hb bawak dia di Hosp Melang...amik darah...Doc bg ubat dan balik tp suh amik darah lagi esoknya...Dan smalam aku di beritahu yg adik kena warded sebab denggi...So hb decide nak berulang dari kg ke tempat keje sebab nak transfer adik ke putrajaya, takut2 jadi cam hb aritu..Seminggu ulang alik ke klinik amik darah sebab hosp tanak tahan dia dgn alasan denggi dia tak teruk...Bukan lar suka kena warded tp sekurang2 nya dia dapat MC dan boleh berehat dgn pantauan doctor...

Smalam kitorang balik nilai amik segala kain baju, brg2 utk bekalan seminggu termasuk lar brg2 basah dlm petiais...Pagi tadi dalam sejarah, sejak aku kawen aku gi keje dari kampung...Anak akan dijaga oleh atuk dan 'awan'...bangun seawal 5 pagi (aku biasa dah bgn awal nih), mandi air perigi pada pukul 6 pagi...hehehh...menggigil kepala lutut...sejuk giler...yg bestnya mak siapkan breakfast...heheh..Tepat 6.30 kitorang gerak dari kg..Ikut highway LEKAS, masuk nilai dan ikut jalan biasa nak gi keje...Tepat kul 7.45 Alhamdulillah kitorang slamat sampai...Tadi dah bincang ngan hb..Ingat nak amik cuti rabu nih..nak rest..2 ari keje, satu ari cuti pastu keje 2 ari balik...pastu cuti...Tadi hb bgtau yg adik maybe kena tahan lagi 7 hari...Tengok keadaan macam mana...Mintak2 lar dia cepat sembuh...kesian gak kat dia..Kitorang cuma bleh lawat dia ari malam jer...nak teman kt wad tak bleh sebab esoknya keje...

pic nih amik masa pagi raya..lepas nih lar dia demam...Semoga adik iparku cepat sembuh..Amin...

1 comment:

kakyong said...

semoga adip ipar cepat sembuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...