My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Tuesday, November 9, 2010

Melintas dibawah jejantas...apa ker bijak sgt...

Disuatu petang remang2 cahaya senja...kelihatan sepasang suami isteri didalam sebuah kereta yg sedang dlm perjalanan pulang setelah mencari rezeki...boleh ker intro macam.. tu...hahaha

Actually aku nak citer satu benda yg aku rasa aku tgk setiap hari pegi dan balik keje..Slalu balik keje lar aku nampak..pegi keje takder plak...Sikap segelintir manusia yg brani mati tak bertempat..Aku dok kat nilai dan kerja kt putrajaya setiap hari akan melalui jalan dengkil salak tinggi...ada lar beberapa jejantas yg merintangi jalan kelihatan..jalan nih macam highway sebab ada divider yg tinggi memisahkan jalan..maknanya motor takleh sesuka ati lar nak melintas..tp ada pejalan kaki yg sanggup panjat divider setinggi 1 meter tuh...yg lagi mengharukan diorang bleh melintas betul2 kt bawah jejantas tuh..tak boleh ker ko bersusah payah sket panjat anak tangga jejantas dan melintas dgn selamatnya...

Diorang nih pun melintas dgn cara merbahaya..meluru sambil berlari2 dan beramai2...amboi2 ko ingat ni kat depan sogo Kl ko nak berlari2 anak mcm tu...kalo kete tengah laju cemana..kalo sempat brek kete blakang lak camaner..kalo ko nak bunuh diri pun jgn depan aku boleh tak...Wat masa ni Alhamdulillah tak penah jadi lagi tp aku risau gak bukan stakat lelaki...kakak2 yg berbaju kurung sama naik panjat divider...dari raut muka nampak cam bukan org malaysia..tp diorang tetap manusia gak kan..ada otak dan akal diberikan...boleh fikir mana baik mana buruk...gambar aku takder amik..kalo ada nanti aku upload...

Aku nih dalam kete mana reti mulut nak diam..kadang2 tu isu ni pun jadi topik perbualan antara aku dan hb..hb aku pun layan jer..kalo tak jadi ler macam pagi tadi..takder apa pun sebenarnya cuma aku sajer nak dok seat blakang dan melemparkan pandangan keluar menikmati pemandangan indah ciptaan Allah...

Hb: ayang wat aper
aku: takder apa (serius mmg takder apa2...tp sebab dia tanya mesti lar nak ngada2 sket)
hb: Apsal senyap jer
aku: ckp ngan abg pun abg tak layan jer..
hb: mana ada..kan abg ckp ngan ayg tadi

heh...sajer jer kan..menyakat di pagi hari..mcm tu lar aku ngan hb ada jer topik nak dibualkan..kalo senyap tu rasa cam tak selesa jer..rasa cam ada yg tak kena...

teringat cerita Chinta malam tadi...kata2 seorang lawyer (kawan kpd rasul iman)
" Aku lebih rela bini aku membebel 24 jam dari dia wat silent treatment(tak bertegur sapa) mcm tu"

hahaha...betul ker macam tu..alahai..bebel salah diam pun salah...Nak sedang2 sajer tu yg susah.....

2 comments:

fndrocka said...

Peminat setia chinta chanduri kamu ya

Mummy said...

heheh..mmg minat..arini episod last dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...