My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Tuesday, June 19, 2012

Kursus @ Pangkor Day 2


Hari ke 2 bermula seawal 6.30am...kami diarahkan berkumpul di depan lobi hotel dan bergerak ke tepi pantai untuk senaman pagi...bagi memastikan setiap peserta memberi komitmen sepenuhnya maka setiap kumpulan dilantik bendahari yg mana bendahari ini akan mengendalikan akaun kumpulan..modal permulaan yg diberi adalah RM10K...bagi setiap kelewatan dan kesalahan akan dikenakan denda dan setiap kemenangan akan diberi bonus...utk group aku, aku ler bendahari nya...heheh...

Lepas senaman pagi, sarapan then terus gi pantai balik untuk acara menaikkan layang2...



gambar smiley ngan tulisan tu aku yg wat...bila dah siap smiley tu nampak cam tengkorak lar pulak...
slalu org kata org kidal nih kreatif tapi apsal aku tak kreatif pun...


ni ler topi aku..setiap kumpulan diberikan topi sedondon kalernyer...beserta tag nama...kalo tinggal topi atau nama nih kena denda lar jawabnya...walaupun ini utk suka2 tp kami amat mengambil serius tentang topi nih..kalo tertinggal kat bilik sanggup gi amik...rasa cam berdosa kalo disebabkan kiter satu group kena denda

ni plak aktiviti mengikat benang pada layang2...serius aku mmg tak pernah wat layang2 yg boleh terbang...setakat layang2 pakai lidi tu penah lar...




seblom mula aktiviti kitorang telah diberikan tugasan untuk mencipta 'war dance' bagi kumpulan masing2..
ala macam tarian perang "kamate kamate" heyyah tuh

war dance kami adalah
emoticon emoticon heyyah
emoticon emoticon hu
kami gagah kami kuat hah
tidak gentar tidak takut weee....

pencipta lirik: aku sendiri

testing dulu...







 ada 1 group jer yg layang2 nya naik elok...yg lain terbelit tali lar...tetangkup2 lar dan tak kurang jugak yg masuk dalam laut...kesian
lepas tu macam2 aktiviti menduga akal yg dibuat diantaranya


1. menyimpul tali dan meleraikannnya

2. membentuk huruf menggunakan tali dgn mata tertutup


3. lumba lari pakai dadu
dan banyak lagi lar...
aku tak snap gambar sebab aku take part skali...jadi gmbar yg ada aku tuh sumer aku cilok dari fb en lazrein

tapi yg ni aku tak amik bahagian..masa nih dah dekat 10.30am..
panas giler...

aktiviti menaikkan bendera tanpa memegang tiang bendera...achaner tuh...
bila dah makin tinggi bendera tuh maka kena lar pakai tali untuk memastikan bendera gagah berkibar...

tetiba prap!!!! jatuh...huhuh...aku jadi tukang gelak jer kat tepi...

pengajaran dari aktiviti ini..kerjasama dan arahan
terlalu byk yg bagi arahan tak tau saper yg dgr tu yg rebah tuh...

then kitorang minum pagi dan masuk kelas...


petangnya lepas kelas, kitorang diberi 3 pilihan untuk beriadah
1. snorkelling dgn bayaran RM 20
2. naik beskal kayuh semdiri RM4
3. mandi kolam, mandi laut atau sesuka ati nak wat aper



 aku memilih nak snorkelling...aku brani ikut sebab aku penah wat masa honeymoon kat pangkor dulu...tak susah mana pun...cetek jer





perjalanan menaiki boat amat meriah ...dgn angin yg tak brapa nak berbahasa...bersepah2 tudung aku dibuatnya...boat kami mengelilingi 3 pulau...

ni namanya pangkor laut island.....sewa semalaman paling murah RM 1200...yg paling mahal toksah citer lar...menurut pemandu kami nih, ada bilik yg mencecah USD8000 utk 5 ari 4 malam...




disebabkan boat ni besar jadi dia tak boleh mendekati tebing batu...ataupun pemandu sajer nak pedajal kitorang...ada ker dia suh kitorang berenang ke tempat snorkeling tuh...masa ni menyesal giler aku ikut...
serius aku memang tak tau berenang...tp aku branikan diri sebab ada life jacket kan....

mula2 takut gak tp dia dah pesan suh kayuh kaki macam kayuh beskal pastu tangan kuak2kan macam berenang tuh...

akhirnya berjaya gak aku sampai ketebing dgn slamatnya...kalo ikan kat dalam air tuh boleh ketawa, rasanya diorang dah ketawa guling2 tgk aku berenang...btol2 macam org kayuh beskal...hahaha




bila dah keletihan kitorang pun naik...aku memang tak snorkelling langsung...berenang dalam air jer dah penat..tak larat aku nak bernafas pakai mulut plak

masa otw balik boat bersiaran kat area obor2 berenang, timun laut dan landak laut...tetiba pemandu tuh terjun dan lempar sekor timun laut ke dalam bot..apalagi melompat ler budak2 nih...eeiii...aku awal2 lagi dah dok kat depan bot wat2 relax jer...tanak aku join budak2 yg lain terjerit2....seriau sungguh...lagi kiter jerit lagi diorang kuat menyakat...

ni ler rupa timun nyer...macam lintah jer aku tgk...aku tak snap gambar sebab takut...pic nih aku google...
kredit pic to erti kasih




lepas balik dari pulaum kitorang melenjan dalam kolam plak..dapat lar main air dalam 15 minit...masa tuh dah senja dah...makan malam start kul 8.00pm

menu makan malam tu adalah BBQ dinner...



ni ler En. Siaful..merangkap cikgu kami




sambil2 makan sambil berkaraoke...







kami diberikan tugasan untuk membuat persembahan bertemakan cerita P.ramlee...
petang tadi aku dah siap wat skrip filem Seniman Bujang lapok...tapi disebabkan takder masa nak berlatih, kitorang decide untuk nyanyi karaoke sambil joget2 jer...

kami memilih lagu 'bunyi gitar'..tapi group seblom tuh plak dah amik...
So aku carik lagu lain dan hasilnya
terimalah " BILA LARUT MALAM"
pic pun tak amik sebab aku amik bahagian..huhuhu...
selain tu kami juga dikehendaki naik keatas pentas semua skali mendendangkan lagu cek mek molek



dan surprise untuk kak Nor yg menyambut besday nya pada ari itu


ni nyanyian solo dari kumpulan kami..
Mai dgn lagunya senggol2an cubit2an




persembahan duet

urusetia jugak ada bakat tersembunyi

majlis malam itu berakhir pada jam 11.00mlm...
Alhamdulillah aku nyenyak tido hingga lar keesokan harinya...

2 comments:

umie said...

assalamualaikum...

umie pun g pangkor gak ri tu..dari 13-16 jun..tp wat kat Teluk Dalam Resort

Mummy said...

waalaikummussalam...
seronok kan gi sana..esp time shopping dan mandi laut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...