My kids

Sila ler klik..jangan malu malu

Monday, June 11, 2012

Surprise besday party utk CC yg tak brapa nak surprise...


Tetiba cik talha merangkap bos kesayangan plan besday party utk CC sadiah...yg ke 15 tahun...heheh..
Asalnya nak suh aku masak mee goreng jer dan cik talha beli kek...tp aku terfikir kot2 aku terlewat bgn ker...harap jer selera nak makan..so aku suggest sesaper backup bihun ker nasik goreng ker...then kak nah jadi sandaran utk backup...

Nak dijadikan cerita, bahan2 utk goreng mee aku dah siap potong dan simpan dalam peti...nak masak malam jap gi takut mee kembang sgt plak...so aku decide nak masak pagi...
Dah siap tumis bawang, masuk udang, skali gas plak abis...adoyai...tong gas spare ada tapi tong jer lar...gas nyer takder...
aku pun kejut hb yg lena diulit batrisyia...suh dia try tgk kedai mana bukak..masa tu jam menunjukksn pukul 5.45am..

kedai mana yg bukak pagi ni yang oi....
"abg cuba lar tgk" rayu aku
"mana ada....bukak.." terus tarik selimut...
kejam

sedihnya....takder rezeki ler opismate nak makan mee goreng arini...nak tunggu kul 7.00 baru nak beli gas dan masak kang ada yg kul 10 br masuk opis...

aku pun duduk mengenangkan nasib yg kasihan....huhuh
tetiba...
ting....
dapat idea...
sms ina cerita sket serba ringkas masalahku 
dan bgtau yg aku nak sambung msak kat umah dia
dia pun ok...
so apa lagi...
bungkus ler sumer


ni ler mee goreng yg ditumis di nilai dan disudah masakkan di putrajaya...

selain tu, ada member yg bawak kuih muih , keropok

kek besday

kole kacang

nasi goreng kg


dan roti sardin gulung




besday girl yg diraikan


CC sadiah with pengantin baru Puan Nurul

majlis serba ringkas yg penuh meriah...Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..

2 comments:

nur said...

masa pagi buta jugak gas nak habis... huhuhu
saya pun pernah alami masalah sama, tgh sibuk masak utk tetamu yg sampai, gas habis... masa tu hubby tak de kat ruamh... nasib baik rumah mak sedara sebelah rumah jer.. so mmg berangkut semua bhn2 ke rumah sebelah...
bila diingat balik, rasa kelakar pulak

Mummy said...

kalo ari siang ok lagi...ni pepagi buta..nak kejut jiran pun tak sampai ati...huhuh....nak kena ada gas pengganti jugak sebenarnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...